Snittblommor gör vardagen lite gladare!

Få saker kan liva upp en grå vardag som en bukett vackra snittblommor! Vi köper snittblommor med oss till sjukhuset, för att visa uppskattning eller medkänsla, för att säga förlåt eller att vi älskar. Men du behöver inte bara ge bort snittblommor. Köp något till dig själv och piffa upp lite där hemma.

På snittblomsavdelningen hittar du alltid färdiga buketter i olika storlekar. Tycker du att det är roligt att arrangera blommor själv, finns buntar med rosor, andra snittblommor och grönt.

Vill du ha något speciellt hjälper våra duktiga florister dig att binda precis en sådan bukett du vill ha. Kombinera din favoritblomma med något nytt, trendigt eller njut av den i en mer klassisk bukett.

Välkommen att ”plocka” en bukett snittblommor och gör dig själv eller någon annan glad! 

Snittblommor efter säsong

Precis som i naturen varierar utbudet av snittblommor i butiken med årstiderna. Vissa blommor som rosor, nejlikor, gerbera och krysantemum är gångbara året runt men de flesta är som vackrast och mest hållbara under sin naturliga säsong. Därför hittar du härligt knastriga tulpaner i mängder av färger hos oss under våren. Till hösten bjuder vi på prunkande gladiolus och på vintern kan du köpa stolta amaryllis som snittblommor.

Vi jobbar så långt vi kan med lokala grossister – det ger de bästa blommorna och vi spar på miljön genom att minimera transporterna.

BLOMSTERFÖRMEDLING

Skicka snittblommor och gör någon glad!

Ska du bara skicka en bukett inom Kungsbacka kommun? Då är det busenkelt!

Vi kör ut blomsterbud från måndag – lördag till Kullavik, Särö, Vallda, Onsala och Kungsbacka.
Beställ före 11:00 för leverans samma dag. 

Vi har blomsterförmedling för Euroflorist och Florify. Om du har möjlighet går det bra att komma in i butiken och välja bukett. Du kan också se exempelbuketter på Euroflorists och Florifys hemsidor.

Arrangemang till begravning

Vi levererar blommor till begravningar till kyrkor i närområdet. Du kan se några exempel på arrangemang i galleriet nedan.
Ring 031 – 93 04 13 välj 3 till floristerna, så får du hjälp och prisuppgifter.

Varför handla snittblommor i din lokala blomsteraffär?

Det finns flera skäl till det. För det första köper vi in snittblommor av hög kvalitet och får leveranser flera gånger i veckan. För det andra tar vi hand om blommorna så att de får bästa möjliga hållbarhet.

Till att börja med snittar vi om blommorna med en väl avpassad snittyta och ser till att de snabbt kommer i vatten. Varför är det viktigt? Jo, snittytan torkar fort och en torr yta har svårare att suga upp vatten.

Sedan ställer vi blommorna i kylen. Kylan gör att blomningsprocessen stannar av och blommorna håller sig fräscha längre.

Kanske kostar rosen lite mer i din lokala blomsteraffär men tänk på att en väl hanterad ros kan stå i full blom i upp till två veckor!

Så håller dina snittblommor längre

Snitta om stjälkarna, använd en vass kniv och skär lite snett. Då blir det lättare för blomman att dricka vatten. Att klippa av stjälkarna med sax får motsatt effekt. Kärlen i stjälken kläms ihop och de kan inte suga i sig vatten lika bra.

Rent vatten är viktigt för hållbarheten. Se till att vasen är ren. Häll i kallt vatten och byt sedan vatten ofta.

Bakterier i vattnet täpper igen porerna i snittytan, så snitta gärna om blommorna när du byter vatten.

Snittblommor håller längre om de inte står för varmt. Ställ dem i ett svalare rum över natten.

Om du inte är sugen på snittblommor idag kanske du vill kika på våra krukväxter?