Tre trender för sommaren i trädgården

Färgglada sommarblommor och en mix av blomster och ätbart. Sommarens trender för blommor och växter i trädgårdar och balkonger syns på nära håll på Nilssons Plantskola, norr om Kungsbacka. Här finns alternativ både för traditionalisten och den trendkänslige.
– Här kan man komma in och drömma sig bort bland alla våra sommarblommor, säger Heidi Nilsson.

På Nilssons Plantskola finns sommarblommor i alla färger och varianter, stora som små. Framför allt är det villaägare med trädgårdar som intresserar sig för sommarens utbud – men även stadsbor med lägenhet får plats med rätt många blommor på en balkong också.

– På sistone har vi haft inne många unga par som fått sin första trädgård eller balkong och är sugna på fylla den med blommor. Det är väldigt roligt att hjälpa dem att förverkliga den visionen, säger Heidi Nilsson, på Nilssons Plantskola.

Sommarhalvåret innebär alltid stor aktivitet och många besökare i både butiken och trädgårdsavdelningen. Framför allt är det sommarblommor, kryddor och grönsaker som efterfrågas just nu.

– Vi jobbar alltid i största möjliga mån med lokala odlare, framför allt när det gäller sommarblommor. Under sommaren har vi väldigt stor efterfrågan och det vi får in ena dagen kan vara sålt redan dagen efter. Det är kul att se det genuina engagemanget för att fixa och göra fint i sina trädgårdar.

Tre trender för sommaren 2024

För sommaren 2024 ser Heidi Nilsson tre tydliga trender:

Blommor med mycket färg. ”För några år sedan var det svaga färger – nu gäller väldigt starka färger och gärna att man mixar hejvilt. Väldigt roligt, tycker vi!”

Krukor får ta plats. ”Vi ser tydligt att många väljer att plantera klassiska utomhusväxter och grönsaker i krukor i stället för i rabatten. Det är ett enkelt sätt att skapa ännu större volym på sin trädgård – och gör att även balkongen kan bli riktigt lummig och fin.”

Blanda blommor och ätbart. ”Många grönsaker har fina blad och man ska inte passa sig för att våga blanda både kålplantor och grönsaker med sommarblommor i olika färger. Det skapar en kul effekt och ger ett fint intryck.”

Om Nilssons Plantskola

Nilssons Plantskola har öppet året runt och ligger i Kullavik, norr om Kungsbacka.

Under sommarhalvåret hittar du allt från sommarblommor, snittblommor och utomhusväxter till krukor, näring och tillbehör som behövs för att göra fint där hemma.

Välkommen in!

Vill du kika närmare på våra växter? Här hittar du en översikt.